Son en Steve in Noord-West USA

In de wolken bij Mnt Rainier NP

Afstand: 180 km / hotel: Deep Forest Cabin

Vandaag waren we letterlijk en figuurlijk in de wolken bij Mount Rainier NP..... De vooruitzichten waren gisteren nog goed, maar toch was het helemaal dicht getrokken vandaag met bewolking.

In ieder geval was het wel heerlijk wakker worden met een kopje koffie in bed in onze loft. Heerlijke hut!
Het Nationaal Park is hier 3 mile vandaan, dus we waren er zo.... Nog niet druk zo te zien, dus reden we heerlijk over de kronkelige weg langs de bergflanken door een prachtig oeroud bos. Het is hier nog mooier dan in Olympic!
Maarrrr, we kwamen er achter dat we wel ernstig moesten tanken.... Dus de kaart erbij gepakt en naar het dichtstbijzijnde plaatsje gereden, dat werd Packwood.
Maar wat was het daar druk! We zagen bordjes met parkeren $4 en een hele colonne auto's door die ene straat wat volgens ons heel Packwood moet voorstellen. We zagen heel die straat ook vol staan met kraampjes, het leek wel of we weer in een soort Oktoberfest terecht kwamen! We zijn er niet wezen kijken, want we wilden die grote berg bezichtigen..... Gelukkig had Packwood wel een Shell en met een volle tank reden we terug naar Mount Rainier.
Helaas trok het helemaal dicht in de bergen en valleien, zodat we niet echt iets hebben kunnen zien van het mooie uitzicht. De weg zelf was al wel schitterend.
We hadden wat korte wandelingen op de planning, maar door het Labor Day weekend was het zo stikdruk op de route, dat het lopen vanaf je parkeerplek naar het begin van de trail al een trail op zich was! Daarbij begon het te regenen, dus hebben we afgezien van de wandelingen.
Maar met een mooi uitzicht op een dal hebben we geluncht met heerlijke broodjes zelfgemaakte eiersalade..... Zo lekker.....
We hebben wel creaties zien lopen zeg! Heel veel Aziaten ook en die liepen als gobelins rond met groene dekens over zich heen, lol! En mensen die echt denken dat het hier al winter is. Liepen wij daar in korte broek! (Oké, beetje te enthousiast bij 8 graden... Brrrrr)
We waren vroeg terug in onze loft en hebben het weer in de gaten gehouden. Maar wat in Ashford mooi weer is, hoeft in de bergen natuurlijk niet zo te zijn. Helaas bleef het zwaar bewolkt, dus zijn we in de loft gebleven. Heerlijk even Netflixen, surfen en nog even bubbelen!
We hebben nog wel twee spelende racoons gespot vlakbij! Super cute......

Reacties

Reacties

roseline

wij hebben die route gedaan in juni en hadden schitterend weer, jammer dat de wolken de schoonheid van de natuur verdoezelen....

ma & karel

Super leuk voor jullie, hoop dat de weer wat beter wordt? Nog 1 week na deze en dan ben ik klaar met de 9 weken. Het ging snel! Nu nog 6
Weken te gaan.????

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Hamba